2013. augusztus 4., vasárnap


Családi nap

Kánikulai napra ébredtek ma sokan, és indultak útra Zánkára. A tábor második hete ugyanis elkezdődött, és egyben az első befejeződött. De még egy napot együtt lehettünk, régiek és újak, mint egy család. A megnevezés azért is fontos, mivel ma ráadásul egy családi nap is gazdagította a táboréletét. Több mint 110 résztvevővel, és többek között Dr. Marosi Anikó főorvos látogatásával lett teljes a program.



Reggel megérkeztek az újak, akik a regisztráció után régi barátként üdvözölték egymást. Külföldről idén olaszok és szlovákok érkeztek táborunkba. Ezek után következett az István Lajos-díj átadása, amit ebben az évben megosztva Dr. Varga Gábor egyesületi elnök kapott, és egy erdélyi doktornő, akinek kilétét még titok övezi. 

Az első igazán várt programunk azonban a hajókázás volt. A „Zánka” nevű hajóval egészen a Balaton közepéig bementünk.




Az ebédet követően, energiával és vízzel felszerelkezve indultunk neki a zánkai kalandparknak. 


Sokan már nem először mentek végig a pályákon, ennek ellenére a lelkesedés töretlen maradt. Az olasz vendégeink is nagy reményekkel vágtak neki a pályáknak, szerencsére csak az egyikük akadt fent a kötélen, és kiáltott olaszul segítségért. Persze semmi baja nem lett, valószínűleg legközelebb majd jobban fog figyelni.



Dani és Tomi már rutinos táborozóknak számítanak, így talán ők tudják legjobban leírni a mai nappal, és a táborral kapcsolatos első benyomásaikat.
„Ebben az évben is szívesen jöttem el a táborba. Nagyon örültem pár régi ismerősnek, hogy újra táborozhatok velük. Sajna az egyik régi táborlakó nem jött el az idén. Idén is újabb külföldi betegek jöttek ide, aminek nagyon örülök. Nagyon kíváncsi leszek erre a hétre, és remélem idén is élményekben gazdag táborozásom lesz.” – Dani
„Egész évben vártam már a tábort, legfőképpen hogy találkozhassak betegtársaimmal és megoszthassuk egymással az elmúlt évben megélteket. A mai nap a hajókázás mellett sorra került még a minden évben feledhetetlen kalandpark is ahol mindenki remekül érezte magát és értékes tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak a mászás terén. Az este folyamán megbeszéltük az egész hetet magába foglaló szabályzatot és két csapatra osztottuk a tábor lakóit, amiket Dani barátom és jómagam vezetünk. Az első napot látva biztos vagyok benne, hogy az idei tábor is remekül fog sikerülni és sok új barátság születik.” – Tomi.


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése