2012. augusztus 11., szombat

7. nap - Péntek


Hét lelkes, az égbolt iránt érdeklődő táborlakó már hajnali 03 órakor felkelt, hogy Czuczor Gergő távcsövén megcsodálja a Vénusz és a Jupiter fényét. A Holdra tekintve jól kivehetők voltak a felszíni barázdák és a meteor becsapódási kráterek.

Sor került az utolsó tábori gyógytorna megtartására. Az egyénileg elkészített „napi mozgástervem” legjobb összeállítói bemutathatták gyakorlataikat, melyet a többiek megismételtek. A legjobb mozgástervet  Diósi Karola, Takács Máté és Major Dániel készítette el.

Reggeli után Diósi László táborvezető színkártya véletlenszerű húzásával kiscsoportba szervezte a táborlakókat. Egy csoportba 5 táborlakó került. Magyar, német, román fiatalok ültek egy asztalnál. A feladat az volt, hogy egymással megosszák a témában felmerült gondolatokat és a csoportból egy szóvivő ismertette  az asztalnál elhangzottakat. Feldolgozott témák:
1.Gondold át , hogy hemofíliásként hogyan vigyázol magadra! Milyen egészségmegtartó szempontjaid vannak ?
2. Faktorozási gyakorlatom, amit másnak is ajánlok.
A harmadik kérdéskör arról szólt, hogy „Amit másképpen szeretnék a táborban.” Az összeírt javaslatokat, ötleteket a következő évben szeretnénk hasznosítani.




Közismereti Teszt megírására is most került sor. A kérdések a Magyar Hemofília Egyesület működésével, tevékenységével voltak kapcsolatban. A táborlakók többsége 80 % feletti helyes választ adott.
A tábor záró napját tartjuk. Mindannyian körberajzoltuk a kezünket, mint egyéni lenyomatot. Kitettük a közösségi helyiségbe, hogy bárkinek ezen legyen lehetősége egy jó gondolatot, kedves üzenetet feljegyezni emlékként a társ/barát számára.



A német táborlakó fiatalok véleménye a táborról:

"Wir wurden dieses Jahr von der ungarischen Hämophiliegesellschaft in ihr Jugendcamp eingeladen. Dieser Einladung folgten neben uns auch die Rumänen.
Wir wurden mit offenen Armen empfangen und vollständig in die Gruppe integriert. Die sprachliche Hürde konnte durch deutsche und englische Sprachkenntnisse fast gänzlich genommen werden.
Das Programm der Woche umfasste ein reichhaltiges Angebot unterschiedlicher Aktivitäten, welche sich von einem kulturellen über einen medizinischen bis zu einem sportlichen Bereich erstreckten.
Dazu gehörten beispielsweise der Ausflug in einen Kletterpark und auf ein Disko-Schiff, diverse Museumsbesuche, meist hämophilieorientierte Vorträge, das gemeinsame Fussball-, Basketball-, Volleyball- und Tischtennisspielen und natürlich das Schwimmen im Plattensee.
Die Aktivitäten waren besonders auf die Gemeinschaft ausgelegt, wodurch der Zusammenhalt zwischen den Teilnehmern gestärkt wurde.
Des Weiteren war das allgemeine Klima durch die Gastfreundschaft sehr gut.
Das Camp war für uns eine schöne und bereichernde Erfahrung, da wir an den verschiedenen Aktivitäten viel Spass hatten und außerdem einige neue Kontakte knüpfen konnten."

Martin Heuer, Jan Lohse, Joschka Pariente   August 2012

Délután lezajlott a ping-pong verseny. Ezt a sportot minden nap élvezték a táborlakók.
A döntőbe Diósi Karola, Győri Tomi, Joschka Pariente, Martin Heuer jutott be. Végül Joschka nyerte a bajnokságot.

A táborzárás fontos epizódja az értékelés. A Diósi László táborvezető összefoglalta a tábor céljait, a hozzá kapcsolódó programokat. Dr Árokszállási Anita és Somlai Ani a szakmai tevékenységet és a faktorozási gyakorlatot értékelte. Cziczer Adrienn gyógytornász a torna és mozgásgyakorlatok tapasztalatait osztotta meg.




Minden meghirdetett verseny teljesítményét és dobogós  helyezettjeit elismertük, csokoládé jutalomban részesültek a kiváló teljesítményt nyújtó táborlakók.
Díjazott teljesítmény a következő területeken:
·         Szakmai teszt : Hemofília ismeretek
·         Egyéni gyógytorna mozgástervem
·         Kötélhúzás/focibajnokság
·         Ping-pong
·         Körletrend

Minden táborlakó Emléklapot kapott az együtt töltött időről.

A napot közös esti nyársalással, beszélgetéssel zártuk.


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése