2011. augusztus 7., vasárnap

Búcsúzás és köszönet


Ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni mindenkinek, aki hozzájárult a Magyar Hemofília Egyesület 2011. évi hemofíliás gyerektáborának megszervezéséhez és lebonyolításához.

Mindenekelőtt köszönet illeti önkénteseinket, akik áldozatos társadalmi munkában szabadidejüket és energiájukat áldozták a vérzékeny közösségért!

Hálás köszönet Keszthelyi Bori és Diósi László táborvezetőknek; Dr. Szélessy Zsuzsa, Dr. Mohl Adrienn és Dr. Árokszállási Anita orvosoknak, Rigó Margó nővérnek, Cziczer Adrienn és Nagy Andrea gyógytornászoknak, valamint Untener Ádám mozgásterapeutának, és természetesen segítőinknek: Diósiné Mónikának, Pintér Zsuzsának, Sóti Rékának, Nagy Péternek, Diósi Karolának, Bódi Miklósnak, Czuczor Gergőnek és Ferenczy Lajosnak.

Szeretnénk megköszönni támogatóink anyagi segítségét is, hiszen e nélkül a tábort nem tudtuk volna megrendezni. Hálás köszönet a Bayer Hungária Kft-nek, a tábor főtámogatójának, aki már hosszú évek óta kiemelt prioritásként kezeli a Magyar Hemofília Egyesület gyerektáborának támogatását. Köszönjük továbbá a Baxter Hungary és a Novo Nordisk Hungária anyagi támogatását, valamint a Vodafone Magyarország Zrt. jóindulatát, hogy az internetes hozzáférés biztosításával lehetővé tette, hogy e blogon mindennap beszámolhassunk a tábor eseményeiről.

Úgyszintén köszönettel tartozunk a Zánka Gyermek és Ifjúsági Centrum munkatársainak, külön Angyal Balázsnak és Zsuzsa néninek, hogy minden kérésünk megoldásában jóindulattal és türelemmel a segítségünkre voltak.

Az idei tábort két turnusban, két korosztály számára tettük lehetővé, s ezáltal sikerült jelentősen megnövelnünk a résztvevők létszámát: a tábor két hete alatt 34 vérzékeny gyermeket táboroztattunk, de ha hozzáadjuk, hogy a segítők többsége is vérzékenységgel érintett beteg volt, akkor mintegy 41 vérzékeny beteg vett részt a táborban – ki kell emelnünk, hogy az egyesület története során ilyen sokan még soha nem voltak a táborban!

Külön öröm számunkra, hogy Lengyelországból, Írországból és Erdélyből is vendégül láthattunk néhány hemofíliás fiatalt, reméljük, sikerült a magyar vérzékeny gyerekek számára is nemzetközi kitekintést adnunk, és lehetővé tenni számukra, hogy más perspektívából is nézzék a helyzetüket, valamint betegségük révén barátságokat kössenek külföldi sorstársaikkal.

Biztató és örömteli volt látni, hogy egyre többen ismerik fel az egyesületi munkában való aktív részvétel jelentőségét és egyre többen kíváncsiak a Magyar Hemofília Egyesület tevékenységére. A július 30-án tartott családi napra mintegy 150-e jöttek el, s ezzel a tábor családi napja hazánk legnépszerűbb hemofíliás rendezvényévé vált! Sőt a családi nap nemzetközi jelentősége sem elhanyagolható, hiszen öt nemzet is képviseltette magát: a magyarokon kívül voltak lengyelek, írek, románok és szlovének.

A táborban minden gyerek megtanulta magát szúrni, és a táborból a hemofíliára vonatkozóan mindenki több ismerettel távozott, mint amikor megérkezett. Bízunk benne, hogy mindenki számára sikerült megmutatnunk és egyértelművé tennünk, hogy ma akár egy súlyos vérzékenységben szenvedő ember is teljes, örömteli és produktív életet élhet, feltéve ha van faktora, ha tudja magát szúrni, ha profilaxist kap, ha odafigyel a betegségéből adódó korlátokra és ha kellően tájékozott a betegségével kapcsolatban.

A jövő évi gyerektábort is Zánkán fogjuk megrendezni 2012. július 28. és augusztus 11. között. Mindenkinek küldünk majd értesítést, de a dátumot már most érdemes bejegyezni a naptárba.

Viszontlátásra jövőre!

Dr. Varga Gábor
az egyesület elnöke

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése